Alpine Coaster – het snelle plezier voor jong en oud

adminGeen onderdeel van een categorie

Alpine Coaster – het snelle plezier voor jong en oud Ik wil je meenemen op een van mijn uitstapjes van afgelopen zomer. Het was een prachtige ochtend in de bergen van Montafon. Het had ’s nachts geregend en de lucht was aangenaam fris. Op deze dag maakten we een excursie naar het actieve berggebied Golm. Daar wilden de kinderen voor het eerst de Alpine Coaster uitproberen. Eindelijk zijn ze oud genoeg!? Met de Golmerbahn gingen we van Vandans naar het middenstation Mattschwitz, om eerst het bosglijbanenpark uit te proberen. Het uitzicht was fantastisch en we zijn gelijk van start gegaan. Het wandelpad leidt direct van glijbaan naar glijbaan. Telkens een roestvrijstalen buis met een diameter van 80 cm in verschillende lengtes. We hebben allemaal zo van de glijbanen genoten dat we niet eens merkten hoe snel we in Latschau aankwamen. Daar werden we verwelkomd door het blauwe water van het stuwmeer dat glinsterde in de zon. Het nodigde ons uit om een wandeling te maken rond het stuwmeer en voor een klimpartij in het klimpark van het bos. Of om te “vliegen” over het meer met de Vliegende Vos. Maar niets van dit alles, de kinderen waren opgewonden en vol ongeduld. Ze keken uit naar de snelle rit met de Alpine Coaster: instappen, gordel om en gaan!. Een spectaculaire rodelbaan met spannende bochten en mooie uitzichten van Latschau naar Vandans over 2600 meter. De wind floot om onze oren. Mijn dochter, die voor me in het karretje zat, schreeuwde van vreugde. Sneller Mama, sneller! Na ongeveer 8 minuten kwamen we terug in het dal. We hadden tranen in onze ogen  van het lachen. Bij het dalstation konden we gelijk een souvenirfoto kopen. Het was zo geweldig dat we gelijk nog een ronde gingen doen!!

Van Sabrina