Gauertaler AlpkulTour

adminGeen onderdeel van een categorie

De zomer komt eraan en is daarmee de mooiste tijd van het jaar om te wandelen. Binnenkort worden we verwend met vele uren zonneschijn en aangename temperaturen, een prima tijd voor een excursie naar het Montafon-gebergte. Boven is het “niet te warm en niet te koud”, gewoonweg perfect en bovendien hebben we dit onvergelijkbare uitzicht. Op mijn wandellijst staat zeker een herhaling van de dagtocht naar de Lindauer Hütte. We gaan met  de GolmerBahn naar het bergstation Grüneck. Vanaf daar gaat er een korte steile klim richting de Latschätzalpe. Het wandelpad gaat op en neer, en we krijgen veel verschillende prachtige uitzichten op de opvallende bergtoppen van het Rätikon. Met een verfrissing van verse melk bij een van de Sennalpen hebben we een korte pauze en een kans marmotten te zien. We lopen een deel van de ‘kunstroute” waar we de beelden van Montafon-kunstenaar Roland Haas kunnen bewonderen. Tijdens de wandeling komen we ze op onverwachte plaatsen tegen en zijn telkens weer gefascineerd. In de Lindauer Hütte maken we nog een stop, en daarna dalen we af door het Gauertal naar Latschau. Ik kijk uit en verlang naar de heldere lucht, die de bergtoppen dichterbij doet lijken. En veel details aan ons onthult, die we niet eens meer opmerken. Ik kan nauwelijks wachten tot het zover is om weer heerlijk de bergen in te gaan!.

Van Karin