Gezinswandeling naar ALPENWELT NOVA

adminGeen onderdeel van een categorie

Gezinswandeling naar ALPENWELT NOVA

De zomer komt eraan! We dromen van het opnieuw ontdekken van onze mooie natuur. Het is prachtig weer, de temperatuur is goed, en we hebben besloten om met onze twee kinderen een uitstapje te maken naar  ALPENWELT NOVA. We nemen in Gaschurn de Versettlabahn naar het bergstation. Zodra we uit de gondel stappen, komt er een licht, fris briesje op ons af. We ademen in en genieten. De kinderen zijn helemaal blij als ze de knikkerbaan ontdekken. Wat kun je maken van de wol van het Montafoner steenschaap? En hoe wordt een schaap geschoren? Deze en andere vragen worden beantwoord bij de knikkerbaan.. We vervolgen onze ontdekkingsreis naar het station “Alles over de koe”. Naast de melkkan ‘Memory’ en de koebel ‘Xylofoon’ kunnen we zelfs de houten koe melken. We krijgen zin in iets lekkers, en zoeken een schaduwrijk plekje op het terras van Nova Stoba. Het uitzicht is geweldig! De lucht is helder blauw, en de bergweiden weelderige groen – wat wil het oog nog meer. Er is een gevarieerde kaart en onze kinderen kiezen een heerlijke ijs coupe, wij een cappuccino met een taartje. Gesterkt door de culinaire hoogstandjes en met een gevoel van voldoening beginnen we weer aan onze reis naar huis. We kunnen niet wachten om in het komende zomerseizoen de bergen van Montafon te verkennen. Heldere frisse berglucht en een fantastisch landschap!

Van Sabrina