Wormser Hütte

adminGeen onderdeel van een categorie

Vandaag ga ik op een gevarieerde tocht die de hele diversiteit van ons Alpenland laat zien. Hier heb ik mijn persoonlijke bergtop-moment ervaren. In de ochtend ga ik vanuit Sankt Gallenkirch met de Grasjochbahn omhoog. Over het Panoramapad aan de voet van de Zamangspitze bereik ik het bergstation Hochalpila. Het uitzicht op de ongeveer 200 bergtoppen in de omgeving – waaronder de Piz Buin, de hoogste berg van Vorarlberg – is enorm indrukwekkend. Kort voor het bergstation ga ik rechtsaf richting Wormser Hütte. Hier neem ik niet het moeilijke bergpad, maar de makkelijkere variant, een deel van het Seetalwandelpad. In de Wormser Hütte geniet ik van het uitzicht en een heerlijke Vorarlbergse specialiteit. Na de verfrissing in de rustieke Wormser Hütte gaat de afdaling via de Herzsee en de Schwarzsee naar de Kapell. Van daaruit kan men met de Hochjochbahn direct naar Schruns of met een ‘Mountaincart’ naar het middenstation Kropfen. Lopen/afdalen naar het Middenstation kan natuurlijk ook! Maar ik raad wel aan om vanaf het middenstation Kropfen de Hochjochbahn naar Schruns te nemen. De bus brengt u terug naar St. Gallenkirch. Mijn grote streven is om in de nabije toekomst meer hutten te bezoeken. Dan kunt u hier meer gedetailleerde routebeschrijvingen vinden. Dus wees nieuwsgierig en kijk nu uit naar het zomerseizoen. Omdat het wandelgebied Silvretta Montafon zich uitstrekt over meer dan 500 kilometer gemarkeerde wandelpaden, biedt het meer dan genoeg ruimte om uw wandelwens echt te bevredigen!

Van Karin