Tour along the Silvretta High Alpine Road to Kopssee

adminGeen onderdeel van een categorie

With my visit last week I experienced great mountain moments. We drove by car up the Silvretta High Alpine Road, a dream road for connoisseurs. Ambitious sportsmen cycle up the 34 serpentines. The changing impressive views on the ride were quite an experience.

Arriving at the Bielerhöhe, we first climbed the hill to the Barbara Chapel. From there we let the breathtaking mountain world with its reservoir, small and large Piz Buin take effect on us. Then we took a walk over the dam of the Silvrettasee. We watched the climbers who climbed the Silvrettasee dam via ferrata.

We continued in the direction of Paznauntal – Galtür. Left off to the Kopssee. Via the viewing and information platform we reached the impressive dam wall and further on to a superbly laid out lakeside path around the Kopssee. In between we could enjoy great views again and again.

Finally we went back over the Bielerhöhe. Here we enjoyed another apple strudel on the terrace with a unique view. A beautiful day came to an end.

P.S. Alternatively, the way back is also possible via Landeck and over the Arlberg Pass.

Van Karin – Tour over de Silvretta-hoogalpine weg naar de Kopssee

Met mijn bezoek van vorige week heb ik geweldige bergmomenten meegemaakt. We reden met de auto de Silvretta high alpine road op, een droomweg voor fijnproevers. Ambitieuze sporters fietsen de 34 serpentines op. De wisselende indrukwekkende uitzichten op de rit waren al een belevenis.

Aangekomen bij de Bielerhöhe klommen we eerst de heuvel op naar de Barbarakapel. Van daaruit laten we de adembenemende bergwereld met stuwmeer, kleine en grote Piz Buin ons beïnvloeden. Daarna maakten we een wandeling over de dam van de Silvrettasee. We keken naar de klimmers die de Silvrettasee-dam via ferrata beklommen.

We gingen verder in de richting van Paznauntal – Galtür. Links naar de Kopssee. Via het uitzicht- en informatieplatform bereikten we de indrukwekkende stuwdammuur en verderop een prachtig aangelegd meerpromenadepad rond de Kopssee. Tussendoor konden we steeds weer genieten van een prachtig uitzicht.

Uiteindelijk zijn we teruggegaan naar de Bielerhöhe. Hier hebben we op het terras genoten van een appelstrudel met een uniek uitzicht. Er kwam een mooie dag tot een einde.

P.S. Als alternatief is de terugweg mogelijk via Landeck en over de Arlbergpass.

Van Karin