Rodelen – de familie pret

adminGeen onderdeel van een categorie

Op een sterrenavond in Montafon gingen we met onze meisjes naar de nachtrodelbaan Garfrescha. Tussen haakjes: de langste rodelbaan van Vorarlberg.

Daar huurden we twee rodelbanen bij de rodelverhuurder Sport Harry. Dit is tegenover de stoeltjeslift. Een blik op de open tweezits stoeltjeslift deed de spanning stijgen. Nu was het tijd om op en “offi van een berg” te gaan! Vanuit de lift kon je de coole, bochtige piste al zien. Eenmaal boven, was het nog maar een paar stappen naar de rodelbaan.

De kinderen waren erg opgewonden. Ze kenden natuurlijk rodelen, maar rodelen in het donker is dubbel zo leuk. Gegarandeerd!

De route begint bij het Maisäßdorf Garfrescha en daalt in het dal af naar St. Gallenkirch. Absoluut: Helm op, goede schoenen en handschoenen aan! Eén volwassene en één kind per keer stappen in en weg zijn ze met de snelle rit. Bij schijnwerperlicht door idyllische bosgedeelten, grappige hobbels en scherpe bochten. Kinderen schreeuwen inbegrepen. De wind waaide in ons gezicht.

Na de rit van 20 minuten kwamen we weer aan bij het dalstation van de Garfreschabahn. Natuurlijk gingen we toen door naar de tweede ronde. ?

Een geweldige ervaring, ook voor gezinnen met kinderen en gegarandeerd voor herhaling vatbaar. Een sfeervol en vrolijk avontuur wacht op u! Voor de kleintjes is de heuvel achter ons Gastau houten huis ook perfect als rodelbaan

Van Sabrina