Advent Magic Forest in Gortipohl

adminGeen onderdeel van een categorie

Het is de eerste zondag van de Advent. We staken de eerste kaars op de adventskrans aan en zongen met de kinderen de klassieker “We say to you, dear Advent”. Het sneeuwde een paar centimeter gedurende de nacht.

In de namiddag gaan we op weg naar het Advent Magic Forest in Gortipohl. Bij de “Säge” (houtzagerij) in Gortipohl lopen we ongeveer 5 minuten het dal in over het fietspad richting Gaschurn. Aan de rand van het fietspad aan de rechterkant ziet u al van verre de verlichte wegwijzer naar het Advent Magic Forest. Dit werd voor de tweede keer liefdevol ontworpen door vrijwilligers.

Als de kinderen de wegwijzer ontdekken, kan niets hen meer tegenhouden. Dus draaien we het smalle pad op, het bos in. De verse sneeuw knispert onder onze zolen, en het eerste station is al te zien door het gefluister van de besneeuwde dennenbomen.

Rode, gouden en bruine glitterbollen, verlichte kransen en verschillende houten figuren doen de ogen van de kinderen glinsteren.

Liefdevol gedecoreerde details betoveren ons. Ongeveer halverwege het pad, vinden we het hoogtepunt. De Christkindel brievenbus! Natuurlijk hebben de kinderen voorzorgsmaatregelen genomen en hun geadresseerde verlanglijstjes meegebracht. Het werkte vorig jaar tenslotte ook 😉

Na in totaal ongeveer 10 mooie stations, leidt het pad ons weer naar links in de richting van het fietspad. Van daaruit lopen we de vallei uit terug naar Gortipohl.

In totaal waren we ongeveer een uur onderweg. Dit zeer speciale, betoverende pad is voor iedereen toegankelijk tot ongeveer 06 januari.

We zullen de Gortipohl Advent Magic Trail zeker vaker bezoeken. En misschien ontmoeten we je op deze zeer speciale plaats.